Noord-Hollands Bierfestival

De zesde editie van het Noord-Hollands Bierfestival

 

Op zondag 26 februari 2012 vindt de zesde editie plaats van het eerst georganiseerde regionale Bierfestival, waar de brouwers uit één provincie hun bieren komen promoten. PINT Regio Noord-Holland is blij met de vorig jaar gekozen locatie, aangezien daar veel enthousiaste reacties op kwamen. Daarom kunnen er in 2012 wederom in Wijkcentrum Mare Nostrum te Alkmaar meer dan 50 bieren geproefd worden, afkomstig van meer dan 15 brouwerijen. Verschillende regionale bieren zijn ook verkrijgbaar in De Oude Keuken in Castricum.

 

(Speciaal)bier is de meest veelzijdige drank ter wereld. De ongekende hoeveelheid smaken die door brouwers geproduceerd worden zijn de moeite van het proeven waard. De regioafdeling Noord-Holland van Bierconsumentenvereniging PINT weet dat, en wil door middel van dit festival het grote publiek in aanraking laten komen met deze mooie smaken; ze laten proeven dat bier meer is dan de pilsplas die 95% van de landelijke consumptie uitmaakt.

 

Noord-Holland heeft meer dan 20 (huur)brouwerijen, waarvan de meeste op het festival vertegenwoordigd zijn. Vaak door de brouwer zelf, zodat er direct informatie over de brouwerij en/of haar bieren ingewonnen kan worden. Er liggen enkele (festival)primeurs op de loer, welke dat zijn zullen we later bekend maken!

 

Wijkcentrum Mare Nostrum bevind zich aan de Arubastraat 2 in de wijk De Mare te Alkmaar, en bussen vanaf het Centraal Station en Station Alkmaar Noord stoppen twee tot vier keer per uur voor de deur. In de theaterzaal zijn de standhouders te vinden en in de foyer kan men rustig zitten om zijn of haar bier te degusteren. De deuren van het festival zijn open van 13:00 tot 19:00 uur en om een hapje te eten hoeft men de deur niet uit!

 

Meer informatie is enige tijd vooraf te vinden op www.prnh.pint.nl, op te vragen via prnh@pint.nl of telefonisch bij de voorzitter van PINT Regio Noord-Holland, Frans Ruiter: 06-28945451